Около 2:00 часа през миналата нощ в село Лехчево, община

...
Около 2:00 часа през миналата нощ в село Лехчево, община
Коментари Харесай

Врата на къща е запалена умишлено в монтанското село Лехчево

Около 2:00 часа през предходната нощ в село Лехчево, община Бойчиновци, е съзнателно запалена вратата на къщата на 47-годишен локален гражданин, оповестиха от Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи в Монтана. 

Собственикът е усетил острата миризма, събудил се е и е загасил огъня с вода преди да успее да обхване цялата къща. Изгоряла е единствено вратата. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 330 от Наказателния кодекс, търси се подпалвача.

От Съдебната палата в Монтана оповестиха за Българска телеграфна агенция, че преди няколко дни Окръжният съд в града издаде ефикасна присъда от осем месеца затвор за подпалвач на входна врата на жилище в Монтана. Случаят беше сходен като огънят беше загасен преди да пламне жилището.

Магистратите обаче са решили, че е имало действителна заплаха за живота и здравето на жителите на дома и поради това са издали ефикасна присъда за хванатия подпалвач.

От ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана оповестиха, че през тази година в района имаше палежи на къщи, на ниви със земеделска продукция, на коли, на селскостопански постройки с техника и фураж за храна на животни в тях, на входни порти, подозрения за съзнателно запалване имаше при доста пожари в полето, при които изгоряха хиляди декари сухи треви и шубраци, а също при пожар в кошара с животни.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР