Около 19,45 ч. на 03.06.2024 г. на изходящо трасе в

...
Около 19,45 ч. на 03.06.2024 г. на изходящо трасе в
Коментари Харесай

Митнически служители задържаха на ГКПП Гюешево 21 кг наркотици, укрити около двигателя на лек автомобил

Около 19,45 ч. на 03.06.2024 година на изходящо трасе в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Гюешево, област Кюстендил, чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика " на Агенция „ Митници " отклонили за щателна митническа инспекция лек автомобил, м. „ Мерцедес Бенц ", с задгранични регистрационни номера. В двигателния отсек на транспортното средство били открити 18 пакета с бяло кристалообразно вещество. При осъществен полеви тест съдържимото реагирало на амфетамин. Общото му тегло е 21 кг.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. С разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура - Кюстендил 41-годишният жител на Северна Македония е притеглен в качеството на обвинен за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс. Обвиняемият М.Р. е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стажа " по отношение на него.

Случаят е в границите на интервенцията по противопоставяне на контрабандата на смесени екипи от четири институции - Агенция „ Митници ", Групово дело „ Гранична полиция ", Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР