Около 186 000 мигранти са пристигнали досега в Европа през

...
Около 186 000 мигранти са пристигнали досега в Европа през
Коментари Харесай

ООН: Около 186 000 мигранти са прекосили досега Средиземно море към Европа през тази година

Около 186 000 мигранти са пристигнали до момента в Европа през тази година, прекосявайки Средиземно море, заяви Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

В Италия до този миг са регистрирани към 130 000 души, което е нарастване с 83 % в съпоставяне със същия интервал на предходната година, сподели пред Съвета за сигурност Рувен Меникдивела, директорка на службата на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в Ню Йорк. Тя добави, че повече от 2500 души са изчезнали или са умряли от началото на годината до 24 септември.

Според Меникдивела над 102 000 мигранти са пробвали да прекосят Средиземно море от Тунис, което е с 260 % повече спрямо предходната година. Над 45 000 души са пробвали да преминат от Либия. Освен към Италия, лодките с мигранти са пътували също към Гърция, Испания, Кипър и Малта.

Рязкото увеличение на броя на мигрантите провокира в последно време напрежение в Европейски Съюз във връзка с ограниченията за тяхното ограничение, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР