Около 180 души са имали достъп до дома на Бойко

...
Около 180 души са имали достъп до дома на Бойко
Коментари Харесай

Прокурор Бецова пред 24 часа: Досъдебното производство за снимките от спалнята на Борисов ще изясни дали са истински

Около 180 души са имали достъп до дома на Бойко Борисов в Бояна сред 2017 и 2019 година,  само че кръгът на тези, които ще бъдат разпитани поради фотосите от спалнята на премиера ще бъде ограничен откакто бъдат направени някои експертизи, съобщи в   прокурор Боряна Бецова, работеща в екипа на досъдебното произвеждане, в който вземат участие още Вихра Попхристова и Ивайло Петров.

„ Досъдебното произвеждане беше формирано на 29 юли. То се води за това, че без съответно позволение е употребявано особено техническо средство за събиране на информация (чл. 339А, алинея 1 от НК). Това не значи, че следствието е лимитирано единствено и само в границите на този текст. Ще бъдат изяснявани всички условия – да вземем за пример по кое време са направени фотосите и записите, същински ли са и така нататък “ – сподели прокурор Бецова.

По думите й дали фотосите са същински и кой ги е правил са двата най-важни въпроса, на които ще би трябвало да се отговори в хода на досъдебно произвеждане. Кога са направени и дали датите могат да бъдат манипулирани е извънредно значимо за следствието и се надявам специалистите да могат да дадат нужните отговори, акцентира Бецова.

Предстои разпит и на премиера

Тя съобщи, че министър председателят Борисов също ще бъде разпитан в хода на досъдебното произвеждане, само че това ще стане евентуално откакто към този момент има някакви събрани доказателства, с цел да има на какво да се опре разпитът. По този въпрос имало единогласие измежду тримата прокурори от екипа.

Относно парите и златото от фотосите прокурорът разясни, че установяването на тяхната достоверност не може да стане без да бъдат физически предоставени за разбор. По думите й вещото лице не е в положение да се произнесе единствено по фотосите.

„ Нито един съд няма да огледа съществено, в случай че се явим пред него и обявим, че инкриминираме пари и кюлчета злато, за които не знаем дали са същински “ – безапелационна бе Бецова.

Запитана дали позволява, че инспекцията може да завърши с преустановяване по липса на доказателства за закононарушение, както други сходни инспекции, прокурор Бецова отговори, че при започване на едно произвеждане не може да се каже какъв ще е бъде краят и че екипът ще направи всичко допустимо да откри обстоятелствата. Тя удостовери, че някогашният шеф на НСО ген. Красимир Станчев към този момент е разпитан и е изразил единодушие да спомага, само че акцентира, че не може на този стадий от следствието да разяснява показанията му.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР