Около 170 проверки в големи търговски центрове в страната и

...
Около 170 проверки в големи търговски центрове в страната и
Коментари Харесай

КЗП е открила 25 нарушения при Черния петък

Около 170 инспекции в огромни търговски центрове в страната и онлайн магазини е направила Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) на " Черния петък " през вчерашния ден. При тях са установени 25 нарушавания, оповестява пресцентърът на КЗП, като цитира ръководителя на комисията Димитър Маргаритов.

Нарушенията са свързани най-много с изкуствено завишаване на цените директно преди акцията, с цел да се популяризира по-висок % отстъпка, до момента в който по закон стоката би трябвало да е продавана на остарялата цена най-малко месец преди оповестяване на понижението.

В последните години произнасянията на Комисията за нелоялни практики са се нараснали, като за цялата предходна година те са към 300 и засягат практики в комерсиалните, туристическите обекти и онлайн пространството. Според него това не значи, че търговците са станали по-недисциплинирани, а се дължи на по-затегнат надзор и особено внимание върху нелоялните търговски практики, защото засягат безграничен кръг консуматори.

Продължават напъните на КЗП за ограничение на нелоялните практики и в областта на телекомуникациите. По силата на правосъдни спогодби два от мобилните оператори понижиха на до три месечни такси неустойките при предварително преустановяване на срочен контракт, като напълно скоро се чака тази режисура да бъде възприета и от третия, написа в известието.

Съдът е удостоверил и произнасянето на Комисията, че не може да бъде спирана услугата по контракт, по който потребителят е безупречен длъжник, поради отговорности по различен, напомни още ръководителят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР