Около 170 проверки в големи търговски центрове в страната и

...
Около 170 проверки в големи търговски центрове в страната и
Коментари Харесай

Комисията за защита на потребителите засялкла 25 нарушения на Черния петък


Около 170 инспекции в огромни търговски центрове в страната и онлайн магазини е направила Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) на " Черния петък " през вчерашния ден, оповестиха от институцията.

Установени са 25 нарушавания, оповестява пресцентърът на КЗП, като цитира ръководителя Димитър Маргаритов.

Нарушенията са свързани най-много с изкуствено завишаване на цените директно преди акцията, с цел да се популяризира по-висок % отстъпка. По закон стоката би трябвало да е продавана на остарялата цена най-малко 30 дни преди оповестяването на понижението.

В последните години произнасянията на КЗП за нелоялни практики са се нараснали, като за 2016 година те са към 300 и засягат практики в комерсиалните, туристическите обекти и онлайн пространството. Маргаритов уточни, че това не значи, че търговците са станали по-недисциплинирани, а има по-сериозен надзор за нелоялните търговски практики.

Продължават напъните на КЗП за ограничение на нелоялните практики и в областта на телекомуникациите. По силата на правосъдни спогодби два от мобилните оператори понижиха на до три месечни такси неустойките при предварително преустановяване на срочен контракт, като напълно скоро се чака тази режисура да бъде възприета и от третия, се споделя в известието.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР