Около 164 000 мигранти са били спрени на ГКПП, близо

...
Около 164 000 мигранти са били спрени на ГКПП, близо
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Границата с Турция се преодолява лесно

Около 164 000 мигранти са били спрени на Граничен контролно-пропусквателен пункт, покрай Елхово

В по-голямата си част преградното оборудване по границата ни с Турция е единично, което разрешава лесното му превъзмогване, било то със стълби, подкопаване или рязане. Оградата непрестанно се поддържа и възвръща, само че след това още веднъж се поврежда от мигранти. Това сподели по време на ревизия по границата основният секретар на МВРПетър Тодоров, представен от.

По думите му границата не се пази от оградата, а от чиновниците. " Комплекс от ограничения би трябвало за ефикасна защита на границата - набор от техника - сензорни линии, видеонаблюдение и термокамери, както и повече жива мощ. Не всички елементи от техниката са в положително положение. Задвижени са планове за покриване на сектори със сензорни линии ", съобщи той.

Според него всички компании, които оферират нужните механически уреди, са били чути и поръчките за инсталиране на уреди са в напреднал етап.

Главен комисар Димитрова показа, че от осъществяването на публичните поръчки зависи дали ще може през тази година да бъде покрита границата с Турция с нужното оградно оборудване. " Имаме дефицит на чиновници от " Гранична полиция ", а образованието и работата са доста характерни. Предстои 39 души да бъдат назначени като монтьори, 21 към този момент са назначени. Около 164 000 мигранти са били спрени на Граничен контролно-пропусквателен пункт, покрай Елхово, през миналата година ", заяви още тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР