Около 160 хиляди мигранти са се опитали да влязат в

...
Около 160 хиляди мигранти са се опитали да влязат в
Коментари Харесай

Гърция спира по над 1500 нелегални мигранти дневно

Около 160 хиляди мигранти са се пробвали да влязат в Гърция от Турция от началото на годината, само че са били върнати, оповестиха гръцките управляващи. Според Атина основна роля за напора имат граничните чиновници от турска страна, а също така са нужни и ограничения по границата с България.

Всеки ден единствено през сухопътната граница с Турция се осуетява незаконно прекосяване на над 1500 мигранти по информация на гранична полиция.

Самите мигранти признават пред гръцките управляващи, че турски служители на реда ги принуждават и подкрепят да преминат границата. Поради засилена защита от страна на гръцките граничари взаимно с полиция и военни елементи трафикантите напоследък вкарват мигранти в България, които по-късно ги връщат в Гърция.

Министър Теодорикакос заяви, че има съглашение с българския му сътрудник министър Иван Демерджиев за усилване на защитата и на българо-гръцката граница, с цел да се ограничи мигрантския поток.

Гърция и България охраняват освен своите граници, само че и външни европейски граници и натискът от Анкара няма да успее, акцентират управляващите в Атина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР