Около 16 милиона души е реалната бройка на хората по

...
Около 16 милиона души е реалната бройка на хората по
Коментари Харесай

16 милиона души са починали от COVID-19 по света

Около 16 милиона души е действителната численост на хората по света, които са умряли от коронавирусна зараза, съобщи БГНЕС, базирайки се на  проучване, направено от академик и студент по стопанска система. Двамата си сътрудничили с единствената цел да открият действителната численост на жертвите на пандемията.

Ученият, който се занимава с проучване на разнообразни типове данни, и студентът по стопанска система се намерили инцидентно. Притиснат в жилището си в Тел Авив пред последната година и половина, работещ хоум офис, Ариел Карлински търси в мрежата данни, които биха могли да му оказват помощ да пресметна същинския брой на умрелите с вируса. 31-годишният студент по стопанска система в Еврейския университет в Йерусалим в никакъв случай не се е интересувал от сходни тематики, само че слуховете, че Израел не „ чака повишение на смъртността по време на ковид-вълните “, го принуждава да се замисли. „ Това, несъмнено, не бешее правилно. Покачването на броя умряли беше явно “, споделя студентът.

Оказва се, че освен Израел е криел данни за смъртността, написа в. Гардиън. Докато се ровел в базите данни за умрелите, студентът открива, че доста здравни управляващи съзнателно са задържали данните за смъртността в пиковите талази, и избран брой случаи са излизали в статистиките разпределени в идващите дни.

Чрез Twitter студентът срещна различен откривател - Дмитрий Кобак от университета в Тюбинген в Германия, който също си слага за цел да разбере същинската численост умряли от вируса. И по този начин до момента в който единият се рови в базите данни, другият се заема с разбора на резултатите им.

В резултат на проучванията двамата основават „ Световен набор от данни за смъртността “ / World Mortality Dataset/, който е в основата на оценките за смъртността от Covid, оповестени от Economist, Financial Times и други. Според уеб страницата смъртността от вируса не е 4,8 млн., а 16 милиона души в международен мащаб.

Броят на починалите при пандемия може да бъде измерен по разнообразни способи, като всички те имат преимущества и дефекти. Официалният брой е извлечен от национални отчети за смъртни случаи от Covid.

Двамата са анализирали и смъртните случаи от предходните пандемии, като съгласно тях пандемията от испански грип през 1918 година е взема не 50 млн., а най-малко 75 милиона жертви.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР