Около 155 000 федерални служители в Канада спряха работа в

...
Около 155 000 федерални служители в Канада спряха работа в
Коментари Харесай

Стачка на 155 000 федерални служители блокира Канада

Около 155 000 федерални чиновници в Канада стопираха работа в сряда, откакто не съумяха да реализират съглашение за по-високи заплати и гаранции за работа от у дома. Това е стачка, която визира редица публични услуги - от данъчни заявления до възобновяване на паспорти, заяви " Ройтерс ".

Профсъюзът Алианс на публичните услуги на Канада (PSAC) съобщи, че договарянията по контракта ще продължат, а демократичният министър председател Джъстин Трюдо акцентира спешността на разрешаването на разногласието.

" Нека се уверим, че до момента в който това се случва, ние сме на масата за договаряния, сподели Трюдо пред кореспонденти. Знам, че канадците няма да бъдат доста търпеливи, в случай че това продължи прекомерно дълго. "

Синдикатът, който води групови договаряния за нов контракт от 2021 година, беше сложил като период за договорка сряда. PSAC заяви, че това е най-голямата стачка против един шеф в историята на Канада.

" Наистина се надявахме, че няма да бъдем принудени да предприемем протестни дейности, само че изчерпахме всички други благоприятни условия, сподели президентът на PSAC Крис Ейлуърд. Ще стачкуваме, до момента в който държавното управление не реши нашите основни въпроси на масата за договаряния. "
 Задава се стачка в публичния бранш и в Канада
Задава се стачка в публичния бранш и в Канада

Все още не престават договарянията

Стачката ще засегне няколко федерални служби и може да забави възобновяване на налози, защото крайният период за подаване на документи за множеството е краят на месеца. Подновяването на паспорти преди летните пътувания също ще се сблъска със закъснения.

Федералното държавно управление сподели в изказване, че е показало " заслужено, конкурентно предложение на PSAC ", в това число нарастване на заплатите с 9% за три години, и че ще продължи договарянията за бързо реализиране на съглашение.

Преговорите по контракта обгръщат две съществени групи чиновници : 120 000 чиновници от Министерството на финансите и повече от 35 000 чиновници от приходната организация.

" Все още сме на масата за договаряния и се надяваме, че ще реализираме прочут прогрес през днешния ден. Убедена съм, че можем ", сподели Мона Фортие, президент на Съвета на финансите.

Служителите на данъчните организации желаят нарастване на заплатите от 22,5% за три години, до момента в който чиновниците на Министерството на финансите желаят нарастване на заплатите с 13,5% за три години. Инфлацията доближи връх от 8,1% предходната година, само че от този момент спадна до към половината от това.

В стачката вземат участие и към 65% от чиновниците на Канадската комисия по зърното, в това число множеството инспектори в пристанищата. Канада е главен експортьор на пшеница и рапица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР