Около 1500 души, сред които четирима бивши президенти на САЩ

...
Около 1500 души, сред които четирима бивши президенти на САЩ
Коментари Харесай

Четирима бивши US президенти присъстваха на траурната церемония на Барбара Буш в Хюстън

Около 1500 души, измежду които четирима някогашни президенти на Съединени американски щати и първата дама Мелания Тръмп, участваха на траурната гала на някогашната първа дама Барбара Буш, която умря във вторник на 92 години, предадоха организациите, представени от Българска телеграфна агенция.

Барбара Буш оставя след себе си брачна половинка си, 93-годишният Джордж Хърбърт Уокър Буш (президент от 1989 до 1993 г.), петима синове, измежду които Джордж Уокър Буш (президент от 2001 до 2009 г.), 17 внуци и седем правнуци.

Бившите президентски двойки от Демократическата партия Барак и Мишел Обама и Бил и Хилари Клинтън участваха на церемонията в епископалната черква "Сейнт Мартин " в Хюстън, щата Тексас. Присъстваха и десетки някогашни сътрудници на американската администрация, в това число някогашният държавен секретар Кондолиза Райс и министърът на защитата от 2006 до 2011 година Робърт Гейтс. Доналд Тръмп бе представляван от брачната половинка си Мелания. Самият той съгласно Белия дом не участва, с цел да се избегнат разстройствата от спомагателните ограничения за сигурност и от почитание към семейство Буш.



Не е нещо извънредно настоящи президенти да не участват на погребението на известни лица.

Доналд Тръмп увери през днешния ден в Туитър, че "в мислите и молитвите си е с цялото семейство Буш ". Милиардерът републиканец неведнъж е подлагал на критика семейство Буш, които не го поддържаха, когато бе кандидат-президент през 2016 година В траурното си слово историкът Джон Мичъм подсети, че Барбара Буш е една от двете дами в историята на Съединени американски щати, която е брачна половинка на един президент и майка на различен. Другата е Абигейл Адамс (1744-1818), брачна половинка на втория президент на Съединени американски щати Джон Адамс и майка на шестия президент Джон Куинси Адамс. Бракът сред Барбара Буш и Джордж Буш татко е траял 73 години - най-дългият президентски брак в историята на Съединени американски щати.

Барбара Буш е създател на едноименната фондация за битка с неграмотността. По време на ръководството на Джордж Буш татко (1989-1993) Барбара Буш бе изключително почитана от американците. Според допитвания тя от време на време е имала по-висок рейтинг от самия президент. Бившата първа дама е била уважавана от всички политически сили за своята дипломатичност и умеене да реализира взаимни отстъпки. Барбара Буш ще бъде заровена на територията на президентската библиотека на Джордж Буш татко в Колидж Стейшън, щата Тексас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР