Около 150 се опитаха да влязат рано тази сутрин от

...
Около 150 се опитаха да влязат рано тази сутрин от
Коментари Харесай

150 мигранти се опитаха да влязат в испанския анклав Мелила

Около 150 се пробваха да влязат рано тази заран от Мароко в. Опитът им беше осуетен, само че девет служители на реда бяха леко ранени, заяви Агенция Франс Прес.
Инцидентът, в който взела участие " група от 150 души ", се е случил преди зазоряване, към 5:15 ч. сутринта. Въпреки това " никой от тях не е влезнал в Мелила ", се споделя в изказване на испанската държавна работа в анклава.
Мигрантите са били спрени от испански служители на реда благодарение на свои марокански сътрудници.
По време на случая девет полицейски чиновници са претърпели " леки пострадвания " вследствие на " насилието, употребявано от мигрантите, носещи пръчки и хвърлящи камъни ".
Повечето от тях са африканци на юг от Сахара, макар че измежду тях има и мароканци, се споделя в известието.
Двата дребни анклава в Испания - Сеута и Мелила, са единствената сухопътна граница на Европа с Африка, което ги прави магнит за мигрантите, които в отчаянието си се пробват да избягат от бедността и глада.
Миналия месец Испания беше сюрпризирана, когато.
 700 мигранти за денонощие слязоха на Лампедуза 700 мигранти за денонощие слязоха на Лампедуза
Италианският остров Лампедуза, където има приемен център за мигранти, през миналото денонощие одобри голям брой плавателни съдове с общо...
Въпреки че множеството от тях бяха върнати, към 2000 към момента са в анклава, като три четвърти от тях са непридружени малолетни, оповестиха чиновници в края на предходната седмица.
Инцидентът стана по време на дипломатическата рецесия сред Испания и Мароко поради наличието на болния водач на придвижването за самостоятелност на Западна Сахара в испанска болница. Пробивът на границата се дефинира от испанските управляващи като углавен ход на Рабат.
Въпреки че водачът на фронтът Полисарио напусна Испания на 2 юни, дипломатическите връзки остават напрегнати.
Миналата седмица Европейският парламент одобри резолюция, която отхвърля „ потреблението от страна на Мароко на граничния надзор и миграцията и по-специално на непридружените малолетни за оказване на политически напън против Испания “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР