Около 150 котки са били намерени мъртви и в предсмъртно

...
Около 150 котки са били намерени мъртви и в предсмъртно
Коментари Харесай

Невиждана жестокост: Изхвърлиха 150 котки в пустинята край Абу Даби

Около 150 котки са били открити мъртви и в предсмъртно положение в пустиня в Обединените арабски емирства, заяви PETA, съобщи Агенция Франс Прес.

Активисти от богатата на нефт страна от Персийския залив обявиха, че десетки от животните са умрели , а някои са били избавени живи.

PETA прикани ОАЕ да подхващат дейности против този " акт на свирепост ".

" PETA Asia предлага премия от 5 000 $ за информация, която да докара до арестуването и осъждането на този, който е изхвърлил тези котки в пустинята, с цел да умрат от жадност, апетит и от безмилостната горещина ", съобщи пред Джейсън Бейкър, старши вицепрезидент на групата.



В четвъртък емиратските управляващи оповестиха, че са почнали " следствие на случая с изоставените котки " в пустинята на Абу Даби .

Те обаче не прецизираха по кое време са били изоставени тези котки и за какъв брой от тях става въпрос. Властите обявиха, че против причинителите на това " нечовешко " действие ще бъдат употребявани всички " административни и правни ограничения ".

В обществените мрежи бяха споделени фотоси и видеоклипове, на които се вижд а по какъв начин котките са заровени в пясъка или едвам се държат на краката си .

" Този акт на свирепост не трябва да се замита под килима, както доста други ", съобщи Бейкър, обвинявайки ОАЕ, че " изостават от другите страни " в региона на отбраната на животните, макар приемането на нов закон през 2007 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР