Около 150 000 жълти павета ще бъдат извадени, почистени и

...
Около 150 000 жълти павета ще бъдат извадени, почистени и
Коментари Харесай

Пренареждат 150 000 жълти павета в центъра на София

Около 150 000 жълти павета ще бъдат извадени, почистени и пренаредени в центъра на София, заяви инж. Ангел Джоргов, заместник-кмет по строителството на столицата. Заради това площадът пред Народното събрание бе затворен за придвижване на коли ден по-рано.

Преди паветата да бъдат сложени, ще се постави нова основа. Ремонтът включва също замяна на плочките по тротоарите и осветлението в региона. Ще се извършат и канализационни действия, ще се облагородят и зелените площи. " Има много счупени павета, само че ние разполагаме с значително количества на склад. Надявам се, че за идващите няколко години сме обезпечени. А по-късно би трябвало да се види някакъв метод паветата да се създават ", изясни зам.-кметът.

Жълтите паветата са част от културното завещание на града. Те са създадени в тогавашната Австро-Унгария. Очаква се ремонтните действия да продължат до есента. Ремонт има и по павираната улица " Московска ", която от септември ще бъде напълно пешеходна в сектора от паметника " Васил Левски " до ул. " Г. С. Раковски ".

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР