Около 15 млн. лв. ще изхарчат родните студенти за предстоящия

...
Около 15 млн. лв. ще изхарчат родните студенти за предстоящия
Коментари Харесай

15 милиона лева ще изхарчат родните студенти за 8 декември

Около 15 млн. лева ще изхарчат родните студенти за идния осми декември. Това сочат данни на Института за разбори и оценки в туризма.

Голяма част от студентите в столицата са избрали да отпразнуват празника в Студентския град.

Освен в София, най-вече студенти ще честват и в Пловдив, Велико Търново, Варна и Благоевград. Най-предпочитаните курорти обичайно са Банско и Боровец.

22-годишният Венхар Метушев е студент в четвърти курс в Техническия университет. Според него къщата за посетители е най-изгодният вид. „ Ще честваме в Троянския балкан. В една хубава виличка, резервирана единствено за нас. Принципно съм заделил 250-300 лв., само че допускам, че няма да ги похарча всичките”, сподели той.

Пакетите в курортите пък стигат до 320 лв.. За тези, които остават в София - кувертът в места като това е 40 лв.. „ Предлагаме пакет салата, предястие, главно, 50 грама алкохол и безалкохолно, има и стратегия. В Студентски град постоянно е пълно”, уточни Стефан Спасов, шеф на кръчма в Студентския град.

Рекордно доста - към 4000 наши студенти са избрали дестинация " чужбина ".

„ Основно градове в Европа – Прага, Будапеща, Рим, Виена. Увеличението, което следим в този момент е основно поради евтините полети на ниско тарифните авиокомпании”, съобщи Румен Драганов, Институт за разбори и оценки в туризма.

Според статистиката студентите приблизително са заделили по 60 лв. за празника.

По време на празника ще има засилено полицейско наличие в курортите. Засилени инспекции ще има и по пътищата за неправоспособни млади водачи, както и за водачи под въздействието на алкохол и наркотични субстанции. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР