Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за увеличение на

...
Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за увеличение на
Коментари Харесай

Официално: Вдигат заплатите на надзирателите и служителите на ГД "Охрана"

Около 15 млн. лева ще бъдат отпуснати за нарастване на заплатите на чиновниците в пандизите и на чиновниците от Групово дело „ Охрана “, заяви на брифинг министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила. Малко над 6 милиона лв. от тези пари идват от бюджета на правосъдното ведомство, а другите ще бъдат отпуснати от държавния бюджет, откакто министър Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април... към профила се прибере в България, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Синдикатите на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ и Групово дело „ Охрана “ бяха в протестни дейности за осъществяване на настояванията им във връзка с равнене на възнаграждението с сътрудниците им от Министерство на вътрешните работи. В края на предходната седмица настъпиха положителните промени. Представителите на синдикатите одобриха в началото препоръчаните им 6 млн. лева за равнене на заплатите. След този непълен прогрес, във вчерашния ден бяхме поканени от Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, който предложи по ред избран взаимно със синдикатите и администрацията на Министерството на правораздаването да се извърши нарастване в размер до към 15 млн. лева общо с тази сума от 6 млн. лева “, разяснява Цачева. По думите по-късно със синдикатите са провели работна среща в Министерството и са се прецизирали за съответен график, който поетапно да извършват.

Министърът разясни още, че парите би трябвало ще послужат за нарастване на заплатите на хората, които имат най-тежка трудова функционалност. Специфичните условия на труд ще бъдат увеличени със задна дата от 1 януари 2018 година.

Цачева също по този начин благодари на синдикатите, че нито веднъж не прекъснаха разговора с нея и на министър председателят за разбирането му.

До края на седмицата протестните дейности на чиновниците от пандизите и на Групово дело „ Охрана “ са прекратени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР