Около 15 млн. лв. са необходими за изграждането на нова

...
Около 15 млн. лв. са необходими за изграждането на нова
Коментари Харесай

Проф. Клисарова:Варна има спешна нужда от нова Инфекциозна клиника 


Около 15 млн. лева са нужни за построяването на нова Инфекциозна клиника във Варна. Това съобщи за Varna24.bg проф. Анелия Клисарова, ръководител на Комисията по опазване на здравето в Община Варна.

„Във Варна има незабавна потребност от нова Инфекциозна клиника, защото актуалната е на доста години, не е осъвременена и макар прелестния екип, който работи в нея, изискванията в лечебното заведение не са положителни – нито за пациентите, нито за медицинския личен състав. Много се надяваме, че със средствата, които ще бъдат отделени за излизане от Коронавирус рецесията ще се заделят пари и за здравната конструкция. Ние не бяхме подготвени с инфекциозни лечебни заведения и клиники по време на първата вълна. След това се направиха доста коронавирус отделения, само че това надалеч не значи, че имаме инфекциозна болница.

Затова нашата упоритост е да бъдат отделени средства за такава клиника и ще лобираме пред новият здравен министър. Аз съм уверена, че пари ще има от Европейски Съюз и ще можем да аплайваме с план “, разяснява проф. Клисарова.

Тя добави, че ще се разчита доста и на помощ от страна на община Варна.

„С господин Базитов бяхме в Здравното министерство, само че все още нямаме решение на Общинския съвет във Варна. Хубавото обаче е, че всички съветници поддържат концепцията, само че все още чакаме решението на Общинския съвет “, акцентира проф. Клисарова.

По отношение на това къде би могла да се построи новата инфекциозна клиника, проф. Клисарова уточни, че това е най-лесният за превъзмогване проблем.

„Може да бъде съборена остарялата клиника и на нейно място да бъде построена нова. Може да бъде и в региона на УМБАЛ „Св. Марина “. Убедена съм, че институциите ще ни дадат нужните условия, стига единствено да намерим средствата“, добави проф. Клисарова. Освен проекти за инфекциозна клиника, преди време имаше проект за построяването и на детска болница във Варна.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР