Около 15 минути след изявлението на президента, че няма да

...
Около 15 минути след изявлението на президента, че няма да
Коментари Харесай

НСО обвини Лена Бориславова в клевета и лъжа

Около 15 минути след изказването на президента, че няма да уволни началника на Националната работа за защита (НСО) ген. Емил Тонев, службата с изказване началника на кабинета на премиера Лена Бориславова, като я упрекна в неистина и клюка.
Очевидно координираният отговор на президента и подчинената му работа се концентрира върху думите на Бориславова, че по публична информация, предоставена и на президента на Република България, съществуват подозрения за непрозрачно раходване на бюджетни средства от страна Национална работа за защита.
" На първо място публична информация за подозрения не може да има. В това изказване или фразеология няма смисъл. На последващо място разходването на бюджета е предмет на нормативно открит надзор от съответните органи и такава „ неяснота “ не е открита. Включително при осъществената инспекция от Сметната палата през 2021 година, за което има формален одитен отчет, заключения за непозволено консумиране на бюджета на НСО няма.

Бюджетът на НСО се разходва по легален метод, другото е погрешно и даже клеветническо. Всеки лев е изразходван по предопределение, почтено и транспарантно и според настоящата нормативна уредба ", споделят от НСО.

Странно е държавна институция да упреква съответно лице в клюка, при изискване, че това действие според наказателния кодекс може да бъде осъществено единствено против съответен човек, а не против институция (Лена Бориславова не е посочила съответно началника на службата като отговорен за непрозрачно разходване), като надлежно потърпевшият може да заведе наказателно дело от частен темперамент или цивилен иск за неимуществени вреди.

По мотив концепциите на държавното управление, оповестени от Лена Бориславова, за възстановяване на структурата на службата и усилване на потенциала за защита на настоящите членове на кабинета, ведомството на ген. Емил Тонев напомня, че НСО бе преструктурирана при започване на 2021 година Намален бил " внезапно и на половина " броят на главните структурни звена. Съкратили и управителните длъжности и това доста повишило успеваемостта при вземането на управнически и оперативни решения.

" Доколко и от по кое време в постройката на Министерския съвет (МС) има „ предпазени очевидци “ или същите влизат в постройката и чиято идентичност не следва да бъде компрометирана – нямаме такава информация и в никакъв случай не сме имали.

В интервала от 10 юли 2020 година до 6 април 2022 година НСО е получила неведнъж претенции за даване на видеозаписи от страна на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата или съда. Искания от тези органи, за даване на видеозаписи има и от камерите на други здания и обекти, охранявани от НСО. Това са претенции, по които НСО е предоставяла допустимо най-бързо – в незабавен порядък, видеозаписи от камерите, които употребява и в случай че записите са налични. На други лица – физически или юридически, – записи не се дават ", пишат от службата.

Относно „ забавеното и изчезнало даване и подпомагане по време на митингите през по-миналото лято “, следва да бъде посочено, че записите от 10 юли 2020 година са поискани на 16 юли 2020 година от органите на Министерство на вътрешните работи и са предоставени неотложно (в същия ден), прибавят държавните гардове.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР