Около 15 милиона и 750 хиляди ще струват изборите заедно

...
Около 15 милиона и 750 хиляди ще струват изборите заедно
Коментари Харесай

ЦИК: Избирателите ще могат да се регистрират по настоящ адрес без електронен подпис

Около 15 милиона и 750 хиляди ще костват изборите дружно с доставката на още 1500 машини. Тези, които са към този момент доставени, към момента са благосъстоятелност на доставчика, тъй като не са изплатени 43 млн. и 200 000, колкото костват. Те ще бъдат изплатени единствено при изискване, че работата на компанията бъде призната. Това сподели ръководителят на Централната изборна комисия Камелия Нейкова в ефира на Българска национална телевизия.

Около 700 изборни секции в страната би трябвало да бъдат с минимум две машини за изборите на 11 юли. Тепърва ще се създадат точните калкулации, какъв брой машини ще обезпечат безпроблемно гласоподаване. Експеримент на ЦИК потвърди какъв брой време е належащо за това. За да могат да бъдат справедливи резултатите, ще бъдат направени още два такива.

" За това сме планували още два опита. Единият ще бъде в неделя в Доброславци, а при започване на идната седмица, мисля, че за понеделник създадохме организация в община Сливница, като сега се реализира контакт с локалната власт, с цел да обезпечи помещение и да се направи този опит в неконтролирана среда. Когато се проведат и трите опита, ще създадем по цялостен разбор ", посочи Камелия Нейкова.

Би трябвало при започване на юни да започва опцията за подаване на заявление за гласоподаване по сегашен адрес през интернет страницата на основна дирекция ГРАО, без да се изисква електронен автограф от гласоподавателите, сподели още Нейкова.

" Това ще улесни много хора. Досега общинските администрации представяха такава опция през техните страници, само че се изискваше електронен автограф или трябваше да се върви на място в общините ", посочи Нейкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР