Около 15 000 ученици, студенти, учители, университетски преподаватели и младежи

...
Около 15 000 ученици, студенти, учители, университетски преподаватели и младежи
Коментари Харесай

15 000 ученици, студенти и учители ще трупат опит в чужбина

Около 15 000 възпитаници, студенти, учители, академични преподаватели и младежи ще имат опция за образование или стаж по европейските стратегии „ Еразъм+ “ и „ Европейски корпус за взаимност “ през тази година.

Някои ще натрупат познания и опит в задгранични учебни заведения и университети, други ще обменят положителни практики с европейски сътрудници, ще вземат участие в интернационалните събития по разнообразни тематики или ще опознават Европейския съюз.

Над 54 млн. евро е бюджетът на стратегия „ Еразъм+ “ за България за 2022 година По стратегия „ Европейски корпус за взаимност “ страната ни получава близо 3 млн. евро. Това e нарастване надлежно с 30% и с 10% спрямо миналата година.

Повече от 46 млн. евро от средствата по „ Еразъм+ “ са за действия в областта на образованието и образованието, а останалите са в бранш „ Младеж “. Почти 80% от бюджета са планувани за финансиране на действия за подвижност, към 17% са за партньорства за съдействие и дребни партньорства, останалите към 3% са за действия за образование и съдействие.

С над 150 хиляди евро ще се даде опция на младежи да пътуват и опознават европейските страни в границите на „ Открий Европейски Съюз “. До началото на октомври ще бъде отправена покана за кандидатстване с планови оферти за подвижност и партньорства в бранш „ Младеж “, планове за дребни партньорства в браншове: „ Образование за възрастни “, „ Училищно обучение “, „ Професионално обучение “ и за „ Солидарност “ по Програма „ Европейски корпус за взаимност “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР