Около 15 000 български граждани са получили отказ за статут

...
Около 15 000 български граждани са получили отказ за статут
Коментари Харесай

Великобритания гони 15 000 български граждани

Около 15 000 български жители са получили отвод за статут на уседналост и ще би трябвало да изоставен Англия. Тези хора губят право да обитават за работа и следване в страната, а в случай че са там сега, рискуватда бъдат депортирани след 30 юни. Това заяви посланикът ни вЛондон Марин Райков предбТВ.

Други 258 000 българи към този момент са получили статут на уседналост вОбединеното кралство и няма да пострадат от следващите ограничавания, които влизат в действие в края на месеца вследствие на Брекзит.

Трудовият пазар на Англия е затворен за наши и други европейски жители. Те имат право на 6 месеца престой в отделилата се от Европейски Съюз страна в границите на една година, само че единствено за туризъм или посещаване при близки. За тези, които желаят да останат по-дълго, е нужен статут на уседналост или трудова виза.

Имаме към този момент случаи на депортация, обсъждахме този въпрос със зам.-председателя на Европейската комисия и чакаме най-малкото да бъде обезпечена консулска отбрана на тези жители, т.е. да бъдем предупреждавани, разяснява Марин Райков.

Той призна, че няма обещания, че ще се приключи неравното отнасяне на българските сезонни служащи, които в този момент заплащат по-скъпи визи от служащите със същия статут от другите европейски страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР