Около 14.30 часа днес спасители свалиха тялото на загиналия в

...
Около 14.30 часа днес спасители свалиха тялото на загиналия в
Коментари Харесай

Спасители успяха да свалят тялото на загиналия в Стара Планина диджей

Около 14.30 часа през днешния ден спасители смъкнаха тялото на починалия в Стара Планина екскурзиант от Варна. Това е 45-годишният Тодор Желязков, прочут варненски диджей, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.

 DJ Emotion от Варна е починалият в Стара планина Виж още

Тялото е свалено в местността " Паниците ". Екип на районно управление (на МВР) Карлово и здравно лице извърши оглед на натрупа на 45-годишния Тодор Желязков. Съдебна медицина транспортира тялото му до Пловдив, с цел да бъде открита точната причина за гибелта.

 Ураганен вятър и мъгла пречат на спасителите да смъкват тялото на починалия в планината Виж още

Около 18.00 часа на 2 януари в районно управление (на МВР) Карлово бе получено известие за случай в планината. По информация от ръководителя на планинска избавителна работа Карлово двама мъже от Варна са подхванали преход сред върховете Жълтец и Костенурката в Централна Стара планина. При случая единият от мъжете е паднал в улей южно от пътеката сред двата върха, а гибелта му е установена от неговия другар. 34-годишният алпинист е съумял да се избави, подслонявайки се в подслон " Ботев, съощиха от полицията. Планираната през вчерашния ден избавителна интервенция беше осуетена от неприятните метеорологични условия.

Спасителната интервенция през днешния ден беше извършена при доста тежки метеорологични условия, при ураганен вятър. В нея участваха 8 спасители от Калофер и Карлово. До мястото на случая се стигна с помощта на чиновниците от телевизионната кула на връх Ботев, които разполагат със профилирана техника - раттрак, която се движи в тежки зимни условия.

Началникът на планинската избавителна работа в Калофер Дамян Чолпанов сподели пред Българска национална телевизия, че починалият екскурзиант и приятелят му не са били добре екипирани и не са били с подобаващи обувки. Той прикани хората, които посещават планината да си вземат поука, тъй като това е следващият случай и той потвърждава, че се подценява обстановката.

 Снимка: Министерство на вътрешните работи

Приятелят на починалия екскурзиант Георги Георгиев, който е станал очевидец на рухването, алармира, че в продължение на три часа е звънял на 112. Имали са обсег, само че не са съумели да се свържат със незабавния телефон.

От полицията предизвестяват, че през този сезон на годината не е целесъобразно прекосяването по алпийската пътека по върха на планината, изключително при недобре готови и екипирани туристи, както и от хора, които не познават особеностите на релефа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР