Около 13,1 млн. души в Сирия, почти половината от които

...
Около 13,1 млн. души в Сирия, почти половината от които
Коментари Харесай

Почти 7 млн. деца в Сирия спешно се нуждаят от помощ, Матис не вижда военно решение

Около 13,1 млн. души в Сирия, съвсем половината от които са деца, незабавно се нуждаят от филантропична помощ, гласи заключителното изказване на донорската конференция, завършила в Брюксел. Форумът се организира под егидата на Европейски Съюз и Организация на обединените нации. показва БГНЕС.
В документа също по този начин е маркирано, че по данни от 2017 година в обсадените и труднодостъпни региони в арабската страна се намират 2,3 млн. души. На форума беше маркирано, че от началото на гражданската война 12 млн. души са станали бежанци, " от които 5,6 млн. откриха леговище в прилежащи страни и 6,6 млн. са в други, не родните им елементи на Сирия ". На конференцията беше маркирана заслугата на страните, приели главната част от сирийската бежанска вълна – Турция, Йордания, Ливан, Египет и Ирак.
Участниците в конференцията събраха общо 4,4 милиарда $, заяви след приключването на форума еврокомисарят по филантропичната помощ и ръководството на рецесии Христос Стилианидис. Така на процедура уредниците на конференцията – Европейски Съюз и Организация на обединените нации – не съумяха да съберат сумата, на която разчитаха. Още преди началото на конференцията представител на Европейски Съюз съобщи пред публицисти в Брюксел, че общността се надява да набере през тази година сума, която да не е по-малка от 6 милиарда $. Значителна част от събраните средства ще бъде отправена за посрещане потребностите на бежанците в прилежащите на Сирия страни.
Междувременно министърът на защитата на Съединени американски щати Джеймс Матис изрече позиция, че рецесията в Сирия няма военно решение.
" Няма военно решение за гражданската война в Сирия. Продължаваме да поддържаме дипломатическите старания за урегулирането на обстановката там като част от мирния развой под егидата на Организация на обединените нации ", се споделя във встъпителното слово на министъра, което е квалифицирано за закрито съвещание на комисия на Камарата на представителите.
По думите на Матис единствената причина, заради която американски войски се намират в Сирия, е " обкръжаването и разгрома на бойците от групировката " Ислямска страна ". Матис означи също, че нанасянето на ракетния удар на 14 април по редица държавни обекти в Сирия идва " в отговор на потреблението на химическо оръжие в град Дума и не подава сигнал за ескалиране на продължаващия спор " в арабската страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР