Около 121 000 българи са се върнали в България заради

...
Около 121 000 българи са се върнали в България заради
Коментари Харесай

Пандемията върнала над 120 000 българи в родината им

Около 121 000 българи са се върнали в България поради пандемията от ковид, като наклонността е нашите сънародници да се завръщат в родината си. Това заяви визепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която дава отговор и за демографската политика, пред Нова телевизия.

" В продължение на 30 години ние имаме негативен тренд във връзка с демографията и прираста на популацията. В актуалната пандемия обстановката е още по-сложна. Около 121 хиляди души обаче се завърнаха при своите фамилии в България в разгара на тази рецесия. Има тренд към завръщане на наши сънародници в България ", сподели Мариана Николова.

Според нея би трябвало да се залагат редица меркив обществената сфера, с цел да се подтикват младите фамилии да имат повече деца и да остават в страната.

Вицепремиерът изясни, че постоянно прави неочаквани инспекции на хотели и заведения за хранене за спазването на противоепидемичните ограничения. Инспекциите ѝ посочили, че като цяло бизнесът е порядъчен и съблюдава ограниченията, само че има и изключения, които слагат леке върху сектора.

" Дали ще бъда с качулка, или не зависи от времето, само че аз вървя по местата за настаняване и изхранване като скришен клиент. Мога да ви уверя, че бизнесът съблюдава ограниченията. Аз върша неочаквани визити, с цел да съм сигурна, че хората могат да бъдат спокойни, посещавайки тези места " , съобщи Марияна Николова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР