Около 12% е ръстът на средните цени на жилищата в

...
Около 12% е ръстът на средните цени на жилищата в
Коментари Харесай

Инфлацията изпревари ръста на цени на жилища в Пловдив

Около 12% е растежът на междинните цени на жилищата в Пловдив за година. Тогава демонстрират последните данни на Националния статистически институт, които съпоставят стойностите от действителни продажби през третото тримесечие на 2022 година, по отношение на същия интервал на 2021 година. 
Прочетете още
След занимателен растеж на цените на новите жилища, последните данни демонстрират, че за година те са се оскъпили съвсем толкоз, колкото и остарялото строителство. Точните ставки за повишаване на годишна база са: при новопостроените домове - 11,5%, а при съществуващите жилища - 12,6%. 

За същия интервал инфлацията у нас е 18,7%, което демонстрира, че обезценяването на лв. е изпреварило доста оскъпяването на жилищните парцели. С други думи разноските ни за храна да вземем за пример са се усили доста повече, от колкото възможните за покупка на парцел. 

Освен това нарастването на цените в Пловдив се забавя по отношение на останалите огромни градове:



Прави усещане, че броят на продажбите през 2022 година понижава по отношение на миналата година. Естествено остарялото строителство е обект на по-малко сделки и там понижението на покупко-продажби е по-голямо. 

В Пловдив през третото тримесечие на 2022 година понижението на сделки с жилищните парцели по отношение на същия интервал на 2021 е близо 3%. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР