Около 116 хиляди са бежанците от Украйна, които са влезли

...
Около 116 хиляди са бежанците от Украйна, които са влезли
Коментари Харесай

Вицепремиерът Константинова увери: Справяме се добре с бежанската вълна

Около 116 хиляди са бежанците от Украйна, които са влезнали у нас от началото на войната, като 54 хиляди са останали. Това съобщи вицепремиерът по дейно ръководство в изявление за " Тази събота " по bTV.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3273
По думите ѝ над 30% от бежанците са деца.

Предвид размера на вълната би трябвало да открием оптимално доста места за настаняване в бързи периоди. Това са майки с деца, уязвими групи. Нашата цел е да открием оптимално доста места, показа още Константинова.

Вицепремиерът добавя, че вършат всичко допустимо, за да не се отварят палаткови лагери за бежанците. На въпрос за какво страната дава финансова помощ единствено на хотелиерите, които одобряват бежанци, а не на всички хора, Константинова разяснява, че при тях изискванията могат да бъдат тествани.

България е на доста неприятно място в класациите за битката с трафик на хора. Украинските дами са рисков фактор. Трябва да сме деликатни по метода, по който се грижим за тези групи, обясни Константинова.

Към момента настаняванията на бежанците са коствали на страната 6,7 млн. лв.. Към Украйна постоянно се изпраща и филантропична помощ.

Според Константинова страната ни се оправя добре с бежанската вълна.

На въпрос за какво беше освободен ръководителят на организацията по бежанците Петя Първанова, Константинова отговори, че " организацията не е дала отговор на упованията ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР