Около 110 000 руски граждани са се преместили да живеят

...
Около 110 000 руски граждани са се преместили да живеят
Коментари Харесай

Около 110 000 руснаци са се установили в Армения

Около 110 000 съветски жители са се преместили да живеят в Армения през предходната година, съобщи арменският министър на стопанската система Вахан Керобян в изявление за вестник " Ведомости ", оповестено в четвъртък.

" Нетното пренасяне за 2022 година е към 108 000-110 000 жители. Толкова руснаци са пристигнали в Армения и са останали за непрекъснато престояване ", сподели той пред вестника.

Ръководителят на Министерството на стопанската система на Армения също по този начин заяви, че п рез предходната година са открити към 2,5 хиляди юридически лица с съветски участници , без да се включват 4 хиляди предприятия, регистрирани като самостоятелни бизнесмени. Средно годишно руснаците откриват по 500 предприятия, означи той, като посочи, че мащабът на фирмите е разнороден: някои имат 600-700 чиновници, а в други работи един човек. " Благодарение на притока на руснаци и прехвърлянето на съветски предприятия в Армения започнахме да демонстрираме доста високи темпове на напредък ", счита Керобян. Преместването на руснаци е осигурило растеж на Брутният вътрешен продукт на Армения с над 3 процентни пункта, заключи министърът.

През януари арменският министър-председател Никол Пашинян означи, че преместването на хора от Русия през 2022 година е оказало позитивно влияние върху стопанската система на републиката ; вследствие на това задачата за растеж на Брутният вътрешен продукт е била надхвърлена съвсем два пъти - вместо 7%, той се прави оценка на съвсем 13%.
 Лондон: Кремъл не разрешава на държавните чиновници да пътуват в чужбина, с цел да не избягат
Лондон: Кремъл не разрешава на държавните чиновници да пътуват в чужбина, с цел да не избягат

Възможно е рестриктивните мерки да бъдат затегнати за все по-голям брой чиновници в обществения сектор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР