Около 11:00 часа днес ще бъде възстановено движението в платното

...
Около 11:00 часа днес ще бъде възстановено движението в платното
Коментари Харесай

Днес ще бъде възстановено движението между 11 и 16 км на АМ „Тракия“ за София

Около 11:00 часа през днешния ден ще бъде възобновено придвижването в платното за София в сектора сред 11-ти и 16-ти км на Автомагистрала „ Тракия “ . За гаранционен ремонт на фугите на две мостови уреди от 26 май прекосяването в правата е лимитирано и трафикът се реализира в двете посоки в платното за Бургас. Със завършването на ремонтните действия се улеснява пътуването в края на работната седмица, когато доста хора потеглят на път, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/.

Между 12:00 и 20:00 часа през днешния ден , както и от 08:00 до 12:00 часа на следващия ден , ще се ограничи придвижването за тежкотоварните коли над 12 тона в сектора от 5-ти до 23-ти км на Автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас. При потребност в неделя и в понеделник тежкотоварният трафик отново ще бъде стеснен и пренасочен по обезпечения обходен маршрут по път I-8 София – Пловдив. Моторните транспортни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на Автомагистрала „ Тракия “ по пътната връзка с първокласния път I-8 София – Пловдив и ще се връщат на автомагистралата през пътен възел „ Вакарел “ – при 23-ти км на Автомагистрала „ Тракия “.

Временната организация е поради спешното положение на оборудването при 20-ти км. Поради това придвижването в посока Бургас се реализира единствено в изпреварващата лента . Селскостопанският подлез се нуждае от ремонт и трафикът е стеснен в дейната и спешната лента за осъществяването на подготвителни работи за иден ремонт на пътната плоча.

От понеделник ще бъде лимитирано придвижването в платното за София в региона на виадукта при 67-ми км на Автомагистрала „ Тракия “ и трафикът ще бъде пренасочен в двете посоки в платното за Бургас . Временната организация ще бъде въведена, с цел да продължи подмяната на дилатационни фуги на мостовото оборудване. При потребност в края на работната седмица – в петък, когато доста хора потеглят на път, и в неделя, когато множеството водачи се прибират към столицата, в правата ще се провежда реверсивно придвижване . Тогава ще бъдат обособявани по две ленти в посоката с натоварен трафик. Предвидено е ремонтните работи да завършат до 10 юли.

От АПИ се извиняват на водачите за неудобството, само че ремонтно-възстановителните работи са наложителни , с цел да се обезпечи безвредното пътешестване по автомагистралата. Призивът към водачите е да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.​

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР