Около 1000 протестиращи срещу ваксините излязоха по улиците на сръбската

...
Около 1000 протестиращи срещу ваксините излязоха по улиците на сръбската
Коментари Харесай

Яйца полетяха към полицаи и журналисти по време на антиваксърски протест в Белград


Около 1000 протестиращи против имунизациите излязоха по улиците на сръбската столица Белград в събота вечер, съобщи сръбското издание " Ен Йедан ".
Снимка: Reuters
Сред основните лица на протестното шествие беше Борислав Антониевич, експерт по гинекология и акушерство, който се обърна към събралото се голям брой пред Президентството, като съобщи, че Министерството на здравеопазването на Сърбия, както той твърди, няма да отговори на въпросите на протестиращите - дали PCR тестванията са надеждни, имунизациите против COVID-19 са безвредни и маските защищават от зараза.

" Министерството сподели, че не знае. Маските защищават от вируси като телени мрежи от комари ", съобщи Антониевич.
Снимка: Reuters
Участниците в шествието скандираха и обидни лозунги, ориентирани против президента Александър Вучич и министър-председателя Ана Бърнабич.

Друго познато на медиите лице - отстраненият от сръбската черква духовник Антоний също беше част от протестиращите, като хвърляше яйца по полицията и публицистите, отразяващи събитието. Впоследствие той беше арестуван от органите на реда.



Протестното шествие, наречено " Свобода или нищо ", беше оградено от полицейски кордон в продължение на половин час, с цел да не се разреши смесването му с протичащия по същото време гей церемониал в сръбската столица в събота.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР