Около 1000 мигранти са били върнати в Либия за последните

...
Около 1000 мигранти са били върнати в Либия за последните
Коментари Харесай

Хиляда мигранти са върнати в Либия за последните две седмици

Около 1000 мигранти са били върнати в Либия за последните две седмици, заяви организацията за миграцията на Организация на обединените нации, представена от ДПА.

Причината за заминаването на тези хора ненапълно може да се изясни със обстановката в Триполи, където се стигна до едни от най-тежките конфликти, откогато там преди девет месеца избухнаха военни дейности, съобщи Международната организация по миграцията (МОМ).

" Най-малко 953 мигранти, измежду тях 136 дами и 85 деца, са били върнати на либийския бряг през първите две седмици на 2020 година ", добави тя. Всички са отведени в центрове за задържане.

МОМ означи, че за същия интервал на предходната година в Либия не е върнат нито един мигрант. " Сегашното ненадейно нарастване на заминаванията е изключително тревожно предвид на мощно ограничавания потенциал за търсене и избавяне в Средиземно море ", добави организацията.

Корабите на неправителствените организации за спасително-издирвателни интервенции са докладвали за 273 избавени мигранти за същия интервал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР