Около 1000 , една трета от които непълнолетни, са успели

...
Около 1000 , една трета от които непълнолетни, са успели
Коментари Харесай

Рекорден брой мигранти стигнаха до Сеута за ден

Около 1000, една трета от които малолетни, са съумели да доближат северноафриканския испански анклав Сеута в понеделник. Това оповестиха испанските управляващи, като прибавиха, че това е " рекорден " брой за един ден, предава БГНЕС.
Говорител на испанската държавна делегация в Сеута съобщи пред Агенция Франс Прес, че мигрантите са стигнали до анклава, като са плували или са се минали пешком при отлив от плажовете в прилежащо Мароко.
 За 1 година: 12 пъти нарастване на мигрантския напън от Гърция към нас За 1 година: 12 пъти нарастване на мигрантския напън от Гърция към нас
Опитите за влизане на незаконни мигранти от Гърция са се нараснали 12 пъти от началото на годината спрямо 2020-а, съобщи БНР. П...
Сутринта делегацията дефинира броя на пристигналите мигранти на 100, като съобщи, че това са най-вече млади мъже, само че има и деца и някои дами, които са употребявали надуваеми пояси за плуване и гумени лодки. Други са съумели напряко да минат пешком, когато приливът се отдръпне, сподели представителят на Франс прес Броят на мигрантите растял непрестанно през целия ден. След инспекция от Червения кръст, мигрантите са откарани в център за приемане.
Сеута, дружно с Мелиля - другият северноафрикански анклав на Испания - имат единствените сухопътни граници на Европейския съюз с Африка, което ги прави известни входни точки за мигрантите, търсещи по-добър живот в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР