Около 1000 , една трета от които непълнолетни, са успели

Около 1000 , една трета от които непълнолетни, са успели ...

Рекорден брой мигранти стигнаха до Сеута за ден

Около 1000 , една трета от които непълнолетни, са успели да достигнат северноафриканския испански анклав Сеута в понеделник. Това съобщиха испанските власти, като добавиха, че това е "рекорден" брой за един ден, предава БГНЕС.
Говорител на испанската правителствена делегация в Сеута заяви пред АФП, че мигрантите са стигнали до анклава, като са плували или са се минали пеша при отлив от плажовете в съседно Мароко.

За 1 г. : 12 пъти увеличение на мигрантския натиск от Гърция към нас За 1 г. : 12 пъти увеличение на мигрантския натиск от Гърция към нас
Опитите за влизане на нелегални мигранти от Гърция са се увеличили 12 пъти от началото на годината в сравнение с 2020-а, предаде БНР. П...
Сутринта делегацията определи броя на пристигналите мигранти на 100, като заяви, че това са предимно млади мъже, но има и деца и някои жени, които са използвали надуваеми пояси за плуване и гумени лодки. Други са успели направо да минат пеша, когато приливът се отдръпне, каза говорителят на Франс прес Броят на мигрантите растял непрекъснато през целия ден. След проверка от Червения кръст, мигрантите са откарани в център за приемане.
Сеута, заедно с Мелиля - другият северноафрикански анклав на Испания - имат единствените сухопътни граници на Европейския съюз с Африка, което ги прави популярни входни точки за мигрантите, търсещи по-добър живот в Европа.

Източник: actualno.com