Около 1000 души протестираха тази сутрин в София срещу водена

...
Около 1000 души протестираха тази сутрин в София срещу водена
Коментари Харесай

"Булгартабак" изведе на протест работниците си, за да обявят, че не са контрабандисти

Около 1000 души стачкуваха тази заран в София против водена съгласно тях отрицателна медийна акция против " Булгартабак холдинг ". В региона на националния стадион " Васил Левски " тази заран протестиращите - облечени с бели фланелки с надпис " Булгартабак " и " въоръжени " със сирени и вувузели, бяха стоварени от 20-тина рейса.

Според свидетелствата на участниците в митинга те са чиновници на структурите на холдинга в Благоевград и Пловдив и са пристигнали в София, с цел да защитят работните си места.

Фотогалерия: "Спонтанният митинг " на служащите на "Булгартабак " >

Опасения за работните места изрече в декларация през вчерашния ден управлението на холдинга като упрекна за това водача на " Да, България " Христо Иванов и съиздателя на " Дневник " и " Капитал " Иво Прокопиев. Според управлението настояването на " Да, България " за привикване на съвета за национална сигурност при президента и формиране на анкетна комисия по отношение на отчета на турските служби, в който се загатва, че " продуктите, идващи от българската компания " Булгартабак ", са се трансформирали в източник на контрабанда в Турция ", вреди на положителното име на обществената компания. Публикациите на " Капитал " по тематиката играели същата роля.

 Протестът мина и пред централата на
© Юлия Лазарова

Протестът мина и пред централата на " Булгартабак.

Протестиращите минаха около централата на " Да, България ", където освиркаха Христо Иванов, който опита да беседва с тях, стопираха за 20-тина минути пред редакцията на " Дневник " и " Капитал " и продължиха шествието към Народното събрание и Министерския съвет, където техни представители произнесоха речи.

" Не сме контрабандисти, плащаме си налозите, от които идват парите и за пенсиите и за образованието ", бяха главните послания на участниците в митинга. Те показаха съмнение, че " медийни и стопански кръгове " желаят да унищожат компанията. (какво споделиха протестиращите вижте във видеото тук)

 Част от протестиращите минаха по ул.
© Юлия Лазарова

Част от протестиращите минаха по ул. " Иван Вазов " и стопираха за 20-ина минути пред редакцията на " Дневник " и " Капитал ".

Протестът се организира седмица откакто " Да, България " в намерено писмо до президента, ръководителя на Народното събрание, шефовете на парламентарни групи, Европейската комисия и Европейската работа за битка с измамите с копие до основния прокурор настоя страната да отговори на въпроса част ли е " Булгартабак " или негови подразделения от контрабанден канал и ощетява ли този канал финансовите ползи на България и на Европейски Съюз. Повод са констатации на турските управляващи, които няколко години подред (с изключение на 2013 година ) повдигат въпроса с контрабандните марки на " Булгартабак ", внасяни в Турция от Дубай.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР