Около 100 страни вече са поканени на срещата на върха

...
Около 100 страни вече са поканени на срещата на върха
Коментари Харесай

Около 100 страни без САЩ вече са поканени на среща на върха за климата в Париж


Около 100 страни към този момент са поканени на срещата на върха за климата в Париж на 12 декември. За момента обаче Съединени американски щати не са измежду тях, разгласи във вторник френското президентство, представено от Франс прес.

Срещата на върха е проведена във връзка втората годишнина от приемането на Парижкото съглашение за климата. В нея се чака да вземат участие 2000 души от стотината поканени страни и от 800 организации и частни и държавни институции. На срещата ще бъде направена равносметка извървения през двете години път.

" Ако не увеличим нашите старания, ние няма да реализираме задачата за свеждане на увеличение на температурата до 1,5 градуса по Целзий до края на века. Трябва да удвоим напъните, би трябвало да създадем скок напред ", се споделя в изказването на Елисейския замък.

През юни американският президент разгласи, че ще изтегли Съединени американски щати от съглашението за климата. Това евакуиране обаче ще стане дейно едвам през 2020 година

Парижкото съглашение за климата, утвърдено към този момент от 168 страни, цели ограничение на световното стопляне под 2 градуса по Целзий, даже до 1,5 градуса, спрямо равнището отпреди промишлената гражданска война.

Същевременно в Бон продължава интернационалната конференция за климата, открита през вчерашния ден, съобщи Ройтерс.

Група от 20 младежи и деца на възраст от 10 до 21 години показаха гнева си, че възрастните изоставят младото потомство в напъните за битка против последствията от световното стопляне.

Сред младежите е Софи Кивлехан, която е правнучка на видния американски климатолог Джеймс Хансън. Тя прикани възрастните да съблюдават своите обещания.

Групата от младежи е завела през 2015 година иск против държавното управление на Съединени американски щати. Той е подаден в областен съд в щата Орегон.

Младежите настояват, че американското държавно управление е знаело повече от 50 години, че въглеродният диоксид, отделящ се при изгарянето на изкопаемите горива, дестабилизира климата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР