Около 100 полицаи и агенти на Сикрет сървис извършиха обиски

...
Около 100 полицаи и агенти на Сикрет сървис извършиха обиски
Коментари Харесай

Агенти на Сикрет сървис проведоха мащабна акция в Румъния

Около 100 служители на реда и сътрудници на Сикрет сървис направиха обиски на 27 жилища в Букурещ и девет румънски окръга в границите на следствие против група румънци, които измамили голям брой американски жители посредством уеб сайтове за електронна търговия, като вредите се правят оценка на към 34 милиона $, оповестява в. "Ромъния либера ", представен от Българска телеграфна агенция.

Изданието отбелязва, че за първи път правоналагащите органи в Румъния са конфискували криптовалута Рипъл и Биткойн на стойност към 5000 $.

"След молба за интернационална правосъдна помощ, предадена от Сикрет сървис (САЩ), Дирекцията за битка с проведената престъпност извърши следствия по отношение на група румънци, взели участие в разнообразни форми на осведомителни закононарушения и пране на пари. Жертвите са американски жители, а вредите възлизат на към 34 000 000 $. Разследванията демонстрираха, че незаконната активност на забърканите лица е почнала през 2016 година ", се показва в известие на Главния инспекторат на Румънската полиция.

Чрез уеб сайтове за електронна търговия членовете на групата разгласили разгласи за артикули, които в реалност не съществували, като убеждавали жертвите да изпратят пари за поръчаните артикули.

При обиските са конфискувани мобилни телефони, преносими компютри, таблети, банкови карти, харддискове и флаш-памет, както и два автомобила. Конфискувани са 207 600 леи, 24 500 евро, 5000 американски $ и 5500 швейцарски франка и е натрапен запор на 10 недвижими парцела на обща стойност към 310 000 евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР