Около 100 кг живак, основи и киселини бяха намерени в

...
Около 100 кг живак, основи и киселини бяха намерени в
Коментари Харесай

Иззеха 100 кг живак, основи и киселини от жилище в столичния Люлин

Около 100 кг живак, основи и киселини бяха открити в апартамент в столичния квартал " Люлин ". Специализирани екипи бяха изпратени, с цел да приберат рисковите субстанции, оповестява Българска национална телевизия.

Сигналът е бил подаден от съседи, които инцидентно са попаднали на необикновената панорама.

Според хора от блока, в жилището към момента живее мъж, грижил се за възрастен човек, който неотдавна умрял. Собственикът на жилището е в Съединени американски щати.

Мъжът работи като санитар и твърди, че рисковите материали са били на възрастния мъж, който е гледал.

" Това не е мой апартамент. Това е чичо Ангел от моето село и неговите близки ме помолиха да дойда да го виждам. Много пъти съм го питал какви са тези шишета, а той ми споделя - не пипай, те са доста рискови. И когато е непознато жилището, аз нямам право нищо да кажа. Наскоро комшиите, които ми оказват помощ за багажа, аз споделих, че той ми сподели, че са доста рискови, че са били за Българска академия на науките, има взривоопасни неща. Имаше и някакви кутии от Русия. Навсякъде имаше всякакви прахове, шишета ", твърди Иван Димитров, жител на жилището.

" Сигналът е за рискови субстанции в апартамент. Ще проверим. Слагат се в резервоар и се предава на компания за заличаване. Опасни са, постоянно са рискови. Те са корозирали субстанции, живак, много рискови субстанции са ", изясни Янко Янков, член на профилирания екип.

" Съседът, който ме извика нощес и ми показа, че е обезпокоен, е влезнал вътре. Явно този човек, който сега обитава в жилището се е похвалил и комшията просто е влезнал и е видял ", описа Виктория Цекова, домоуправител на входа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР