Около 100 души се смята, че са се удавили при

...
Около 100 души се смята, че са се удавили при
Коментари Харесай

100 мигранти се удавиха край бреговете на Либия

Около 100 души се счита, че са се удавили при поглъщане на лодката им в Средиземно море край западното крайбрежие на Либия. Това заяви чиновник на либийската брегова защита, представен от " Ройтерс ".

Бреговата защита е извадила 14 оживели от лодката, която е потънала източно от столицата Триполи.

Отделно от това бреговата защита съобщи, че е прихванала 200 мигранти от две други лодки източно от Триполи.

Либия е една от главните точки за тръгване на мигрантите, които се пробват да прекосяват Средиземно море, с цел да се доберат до Европа, като това нормално става в лабилни надуваеми лодки, доставени от трафиканти, които постоянно биват пробити или стават други сходни произшествия.

Някои мигранти се насочат към интернационалните води, където се надяват да бъдат извадени от интернационалните плавателни съдове, само че все по-голям брой е прихващан от подкрепяната от Европейски Съюз брегова защита на Либия и са връщани в Либия.

Мигрантската вълна се ускори през 2014 година, когато спорът в Либия се утежни и от този момент над 650 хиляди мигранти прекосиха централната част на Средиземно море.

Ала трафикът се забави от юли предходната година насам, когато мрежите на трафикантите по средиземноморското крайбрежие на Либия бяха отчасти разрушени под засиления напън от страна на Италия.

Тази година малко над 11 400 идващи от Либия са били регистрирани от вътрешното министерство на Италия, което е с повече от 80 % по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2016 и 2017 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР