Около 100-150 български граждани се очаква да пристигнат в Скопие,

...
Около 100-150 български граждани се очаква да пристигнат в Скопие,
Коментари Харесай

Около 100-150 български граждани се очакват днес в Скопие

Около 100-150 български жители се чака да дойдат в Скопие, с цел да отбележат годишнината от рождението на Гоце Делчев, сподели вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред български медии в Скопие. Той чака обещанията на управляващите тук, че гладко ще бъдат позволени искащите да дойдат в Скопие български жители, да бъдат изпълнени. 

В българската делегация, която ще сервира цветя на гроба на Делчев в църквата " Св. Спас " са още министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев и зам.-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов.

Има данни за спрени български жители, не знам до какъв брой са систематични. В края на деня ще имам информация и до какъв брой са основателни претекстовете за това, сподели министър Демерджиев.  Има лист с имена на български жители, които няма да бъдат допускани, само че той не е огромен, посочи Демерджиев и още веднъж уточни, че по-пълна информация за основаната организация за пропускането на българските жители на границата и в каква степен тя дава отговор на поетите задължения от страна на управляващите в Северна Македония ще има в края на деня. 

Демерджиев счита да изчака тези българи, които желаят да положат цветя на гроба на Гоце Делчев, с цел да може дружно с тях да уважи годишната от рождението на Делчев.

Гоце Делчев е персона, която принадлежи на историята и не може почитта към такава персона да се показва с принуждение. Почитта се показва с почитание. Насилието разрушава мостове и в случай че желаеме да бъдем част от Европа, би трябвало да градим, не да разрушавам, акцентира Демерджиев и прикани политиците да не се поддават на провокации.

При засилени ограничения за сигурност през днешния ден в Скопие ще бъде маркирана 151-та годишнина от рождението на Гоце Делчев. Делегациите ще поднесат цветя на гроба на Гоце Делчев, който се намира в двора на църквата „ Св. Спас ” в Скопие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР