Около 100 000 български граждани във Великобритания си идват да

...
Около 100 000 български граждани във Великобритания си идват да
Коментари Харесай

100 000 български гурбетчии изхвърчат от Острова заради Брекзит

Около 100 000 български жители във Англия си идват да видят роднините у нас преди Брекзит. " Страхуваме се, че след това Англия ще вкара визи, което ще усложни пътуването ни до родината, споделиха наши емигранти от Лондон, написа в. " Телеграф ".

Една от тях е Мариана Вълкова, която в края на предходната година изроди бебе във трен. След 2 седмици се прибирам в Сливен, призна тя. Обясни че, фамилията й е в Лондон от 9 години и не се тормозят толкоз от излизането на Англия от Европейски Съюз.

Българите, които са там обаче по-малко от 5 години са извънредно разтревожени, споделя тя. По информация на нашето министерство българите във Англия са 90 000, само че по неофициални данни са 150 000.

Притеснението идва от информацията, че непрекъснат статут ще се дава на тези, които съумеят да потвърдят, че в продължение на 5 години са обитавали в страната. От тази седмица европейските жители, които желаят да продължат да живеят във Англия, откакто тя напусне Европейски Съюз, могат да аплайват за него.

От английското вътрешно министерство успокоиха, че при компликации с регистрацията претендентите могат да опитат още веднъж след 30 март. Тогава е денят на напускането на Европейски Съюз. Достъпът до системата за кандидатстване ще става посредством въвеждане на народен застрахователен номер. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР