Около 10% може да е таванът на партията Български възход

...
Около 10% може да е таванът на партията Български възход
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов дава не повече от 10% за Стефан Янев

Около 10% може да е таванът на партията " Български напредък " на Стефан Янев и при избори в този момент тя съвсем несъмнено ще влезе в Народното събрание. Прогнозата направи математикът и дълготраен член на ЦИК проф. Михаил Константинов пред Нова телевизия.

Според него сегашната настройка не може да се повтори. " Голям проблем е къде ще стои ГЕРБ. Не виждам коалиция, която да не може да се случи. Единствено " Възраждане " е надалеч да бъде позволена във властта ", разяснява той.

Според доцент Росен Карадимов от Юридическия факултет на СУ, има причинност - когато започваш с нова политическа групировка би трябвало да си натрупал институционален рейтинг. " Управлението е едва и хората търсят опция. Партията на Янев е припозната като такава. Колкото повече кавги, толкоз повече електорална маса за " Български напредък ", счита Карадимов. По думите му има реабилитация на ГЕРБ, а Българска социалистическа партия бележи растеж на поддръжката.

" Конструктивната съпротива почиства имиджа им, карцерът на Борисов ги активизира и легитимира. Не е невероятно ГЕРБ да взе участие в коалиция след нови избори, даже ще бъде потребно. Още по тяхно време изостанахме в използването на ограниченията, които се забавяха. Сега се вижда чувство за безредица. Решава се не казусът, а следствията от него ", уточни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР