Около 10 котвени мини, поставени от военноморските сили на Украйна,

...
Около 10 котвени мини, поставени от военноморските сили на Украйна,
Коментари Харесай

Русия: Украйна е поставила 420 мини в Черно и Азовско море


Около 10 котвени мини, сложени от военноморските сили на Украйна, дрейфуват в Черно море, съобщи през днешния ден представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3553
Той сподели, че една такава мина неотдавна е била открита и обезвредена от Турция, а друга е била обезвредена в румънски териториални води.

" Къде дрейфуват в този момент останалите, никой не знае ", съобщи Конашенков.

По думите му военноморските сили на Украйна са сложили към 420 котвени мини в Черно и Азовско море. Те са сложени сред 25 февруари и 4 март и са с " остаряла структура вид ЯМ-1 ", сподели той.

Конашенков съобщи, че Украйна държи в свои пристанища 68 плавателни съда от разнообразни страни.

" Украинските управляващи сега принудително държат в пристанищата на градовете Черноморск, Одеса, Николаев и Южни 68 съда, принадлежащи на Турция, Китай, Швейцария, Гърция, Малта, Панама, Маршаловите острови, Сиера Леоне, Коморските острови, Белиз, Либерия, Каймановите острови, Дания, Сирия ", сподели той.

По думите му Русия всекидневно отваря " безвредни коридори " за излизане на задгранични плавателни съдове от териториалните води на Украйна, само че екипажи от тези кораби са " декларирали в радиокомуникации, че всякакво излизане на задгранични съдове от украинските пристанища е неразрешено от украинските управляващи под опасност от неотложно потопяване ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР