Около 10 километра снегозащитни съоръжения ще бъдат поставени в най-критичните

...
Около 10 километра снегозащитни съоръжения ще бъдат поставени в най-критичните
Коментари Харесай

10 км снегозащитни съоръжения поставят в най-критичните участъци в Добричко

Около 10 километра снегозащитни уреди ще бъдат сложени в най-критичните сектори по републикански пътища в Добричка област през идващия зимен сезон, оповестява шефът на Областното пътно ръководство Георги Стратиев, представен от Българска телеграфна агенция.

На съвещание на регионалния щаб за отбрана при бедствия представители на общини и институции в района осведомиха за готовността да бъде посрещната зимата. В региона ще бъдат поддържани 803 километра републиканска пътна мрежа с 42 сериозни сектора, добави Георги Стратиев. По думите му защитните огради имат безспорен резултат против навяванията на сняг по пътищата.

Вече са избрани седем пункта, в които би трябвало да бъдат разпределени пътноподържащите машини, както и количества пясък, сол и химикали, сподели шефът на Областното пътно ръководство. Пунктовете ще бъдат инспектирани на 30-31 октомври като се планува към 80 снегопочистващи машини да бъдат разполагаем през сезона.

Началникът на КАТ-Пътна полиция при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Жулиян Минев заяви, че са избрани и обходни направления, както и краткотрайни контролно-пропускателни пунктове в района при вероятно затваряне на пътни сектори в усложнена зимна конюнктура.

Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Добрич има личен снегорин за обезпечаване на достъп до лечебното заведение, дизелов елемент за хирургичния блок при вероятно прекъсване на елзахранването, както и запас от съществени групи медикаменти и лекарства, показаха от стационара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР