Около 10 хил. деца в Дания се очаква днес да

...
Около 10 хил. деца в Дания се очаква днес да
Коментари Харесай

Разхлабване на мерките: Децата в Дания тръгват отново на училище

Около 10 хиляди деца в Дания се чака през днешния ден да се върнат в яслите, детските градини и учебните заведения, оповестява Българска телеграфна агенция. След като реализира прогрес в прекъсването на разпространяването на новия ковид, страната изпраща децата до пети клас назад в класната стая.

Учебните занятия бяха прекратени в продължение на месец. Решението има за цел да облекчи родителите, които по едно и също време работят вкъщи и се грижат за дребните си деца.

Снимка: Reuters

Училищата би трябвало да дават отговор на избрани условия. Например, да има задоволително разстояние сред учениците. Някои от тях ще се нуждаят от още няколко дни, преди да са подготвени да посрещнат учениците и по тази причина ще отворят порти най-късно в понеделник.
Разхлабване на ограниченията в Австрия: Отварят дребните търговски обекти Само в столицата Виена се чака да отворят 4600 магазинчета
Много родители, обаче, се обезпокоени какви ще са последствията, в случай, че вирусът към момента е в Дания, а огромна част от света към момента не е подхванала аналогична мярка.

Отварянето на учебните заведения е първата стъпка на Дания към анулацията на рестрикциите, въведени поради пандемията. Правителството реагира бързо, откакто беше открит първият случай на ковид в страната, и на 14 март затвори границите.

Ресторантите, кафенетата, питейните заведения, театрите и другите развлекателни обекти обаче ще останат затворени до 10 май.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 735 22 36 105 Света 2 013 581 15 721 127 587 491 599 Заразени* Нови Починали България 735 22 36 Света 2 013 581 15 721 127 587
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР