Около 10 000 несъществуващи деца, които са основно вписани в

...
Около 10 000 несъществуващи деца, които са основно вписани в
Коментари Харесай

10 000 неродени български деца източват социалната система на Германия

Около 10 000 несъществуващи деца, които са главно вписани в ромски фамилии у нас, източват обществената система на Германия и получават месечно сред 400 и 600 лв.. Това демонстрира инспекция на „ Монитор “ в информация, изпратена към българската работа ГРАО за определяне на лица съгласно посочените за тях данни.
Според цифрите немската страна изплаща помощи на 78 000 деца от България . Голяма част от тях обаче са с същински документи, а родителите им заплащат налози и осигуровки в Германия. Останалите били „ неродени “, а съществували единствено на документи. Мнимите им родителите аплайват за така наречен „ Kindergeldanspruch “ надбавка, която планува 194 евро за дете на работещ в Германия българин или различен жител на Европейски Съюз. Помощта се разграничава от така наречен „ Kindergeld “, която е просто данъчно облекчение според от броя на децата. Според условията за „ Kindergeldanspruch “ няма значение дали наследниците на чужденеца се намират на територията на Германия, или обитават в родината си. За да се стигне до заветните пари, е належащо да бъде възложен акт за раждане и трудов контракт от немска компания, както и още няколко официални документа, измежду които и формуляр, че детето посещава учебно заведение в Германия или в България. В множеството случай обаче попълнените бланки са подправени и по този начин немската страна е принудена да заплаща надбавки за несъществуващи деца на работещи в Германия български жители.
Сумите нарастват съгласно броя на децата с по няколко евро. Така доста пребиваващи в най-привлекателната страна в Европа наши роми просто занасят подправени документи, с които претендират за помощи за деца фантоми. Проверки, правени от Фамилната каса на Германия, постоянно хващат неистинските документи, само че и доста от тях минават сред капките. Ментета се подсигурявали главно от българи, чийто бизнес бил обвързван с това. Те изготвяли документите, разяснявали процедурата, а в подмяна прибирали половината от получените пари. За задачата те записали сметка на мнимия родител и прибирали дебитната му карта. Парите се източвали оттова, а за него оставали половината, които той получавал умерено на каса в който и да е банков клон у нас или в Германия.
Както стана към този момент известно за измамата удостоверява и шефът на Фамилната каса на Германия Карстен Бунк пред вестник „ Ди Велт “. Той твърди, че такава скица работи от най-малко две години. Според него измамата е достигнала такива големи мащаби най-много поради свободата на напредване в границите на Европейски Съюз. „ Предполагаме, че единствено през предходната година измамата с детските надбавки е ощетила страната с може би със стотици милиони евро “, споделя Карстен Бунк.
Престъпните банди, движени главно от източноевропейци, вербували целеустремено в родните си страни фамилии, на които обещавали добър живот в чужбина, в това число с помощта на обществени помощи от немската страна. След това им осигурявали превоз до Германия, където ги настанявали в порутени жилища. Като последваща стъпка нарушителите откривали банкова сметка на името на бащата, само че задържали дебитната карта. Наскоро бяха огласени данни, съгласно които през 2016 година Германия е изплатила 537 милиона евро надбавки за живеещи в чужбина деца. От Германската фамилна каса допускат, че немалка част от тези пари са били добити непозволено. Така да вземем за пример в фамилните каси на градовете Вупертал и Дюселдорф са били тествани 100 молби на родители от Румъния и България, които получавали детски надбавки за три или повече деца. В 40 % от случаите заявените данни се оказали погрешни.


Немски депутати, главно от дяснопопулистката „ Алтернатива за Германия”, упорстват да отпаднат заплащанията за деца, чиито родители не са германци. Един подобен е Рене Шпрингер, който през март споделя: „ Невъзможно е да разбираем на данъкоплатците за какво месец след месец се изплащат примерно детски надбавки за български деца, които си живеят в България ". Неговата секта внесе питане в Народното събрание, в отговор на което Германската организация по труда заяви, че през 2017 година в чужбина са били преведени 343 милиона евро детски надбавки. В съпоставяне с 2010 година тази сума се е нараснала съвсем 10 пъти.
Миналата година общо над 215 000 деца, живеещи отвън Германия, са получили такива детски надбавки. Най-много са в Полша – повече от 100 хиляди, следват хърватските и румънските деца. Според наредбите на Европейски Съюз всеки жител на страна членка на Европейски Съюз има право на детски надбавки в Германия, в случай че работи в тази страна и заплаща там своите налози и обществени осигуровки. През 2016 година тогавашният финансов министър Шойбле предложи на тези деца да се изплащат надбавки не по немските цени, а съгласно ставката в техните страни. Но смяната на настоящите правила минава през утвърждението на Европейската комисия, а тя тогава отхвърли предлагането на немския министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР