Около 10 000 души са загинали на извънградски пътища в

...
Около 10 000 души са загинали на извънградски пътища в
Коментари Харесай

Близо 10 000 души са загинали за година на извънградски пътища в ЕС

Около 10 000 души са починали на извънградски пътища в Европейски Съюз оповестява Европейския съвет за сигурност на превоза. Според нов отчет, оповестен от Европейския съвет за сигурност на превоза (ETSC) Националните държавни управления ще би трябвало да влагат доста, в подобрението на сигурността на пътищата отвън обитаемоте места, с цел да реализиран общата цел на Европейски Съюз за понижаване на половина на смъртните случаи по пътищата до 2030 година Докладът демонстрира, че през 2022 година към 10 000 души са починали на извънградски пътища в Европейски Съюз, което съставлява към половината от всички смъртни случаи по пътищата.
355 са жертвите на катастрофи у нас през 2023 г. 
В България са настъпили по-малко пътно-транспортни произшествия( ПТП) по извънградски пътища през предходната година, само че за жалост травматизмът при тях е по-голям. Общо за 2023 година са настъпили 2381 ПТП по пътища 1, 2 и 3-ти клас и общинска пътна мрежа, което е 34% от всички 6989 ПТП през годината. Черната статистика обаче демонстрира, че близо 68% от починалите през предходната година са точно по тези пътища – 355 души са изгубили живота си, а 3599 са ранените.

Движението по извънградските немагистрални пътища може да бъде извънредно рисково е маркирано в отчета на ETSC. По тях постоянно липсват ограничаващи системи за пътища, а доста сектори разрешават развиването на високи скорости. По извънградските пътища се смесват разнообразни участници в придвижването от огромни камиони до уязвими участници, каквито са велосипедистите и пешеходците. Катастрофите с едно транспортно средство, при което изтощен водач не е могъл да вземе завоя са чести. Челните конфликти не са необичайност заради липса на физическо делене на насрещно движещите се потоци и те постоянно са доста смъртоносни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР