Около 10 000 души са изчезнали след опустошителните наводнения в

...
Около 10 000 души са изчезнали след опустошителните наводнения в
Коментари Харесай

“Болниците са пълни с тела“: 10 000 души са изчезнали в Либия след наводненията

Около 10 000 души са изчезнали след опустошителните наводнения в Либия. Това заяви Тамер Рамадан, началник на либийския клон на основаната в Тунис Международна федерация на сдруженията на Червения кръст и аления полумесец, представен от международните организации.

Рамадан разгласи това посредством видеовръзка на конференция на Организация на обединените нации в Женева.

Снимка: Ройтерс

„ Ситуацията е пагубна “, изясни ръководителят на Червения полумесец в Бенгази

Снимка: Ройтерс

Бурята " Даниъл " донесе поройни дъждове в Либия в неделя и това докара до пагубни наводнения в източната част на страната. Стотици хора към този момент са били заровени в изключително тежко потърпевшия град Дерна, където са се скъсали две язовирни стени.

Снимка: Ройтерс

" Ситуацията е пагубна ", разяснява Осман Абдулджалел, министър на опазването на здравето в държавното управление на източната част на Либия, представен от Асошиейтед прес. " Телата към момента лежат на земята в доста елементи на града. Болниците са цялостни с тела. Има и региони, до които към момента не сме достигнали ", добави той.

По-рано управляващите пресметнаха, че единствено в Дерна може да са починали до 2000 души. Службата за незабавна помощ и изключителни обстановки, която координира напъните за търсене и избавяне, съобщи, че в Дерна са починали към 2300 души.

Снимка: Ройтерс

Броят в североизточните региони на Либия е достигнал 3000 души.

Кадри демонстрират труса в страната през 1960 година, когато над 12 000 души умират

" Обстановката се оказа по-тежка и по-страшна, в сравнение с чакахме. Необходима е интернационална интервенция ", сподели още Абдулджалел.

Снимка: Ройтерс

Множество поданици на Дерна разказват подиуми на безпорядък. През нощта те чули мощни детонации и разбрали, че язовирите отвън града са се срутили и от тях идва водна стена, която " заличава всичко по пътя си ".

Снимка: Ройтерс

Бурята засегна и други региони в Източна Либия, в това число град Байда, където съгласно известията са починали към 50 души. Основната болница в града, е била наводнена и се е наложило пациентите да бъдат евакуирани.

Снимка: Ройтерс

Освен че наводни страната, взе извънредно доста жертви - 2000 души са починали

Стотици фамилии са били принудени да изоставен домовете си и са намерили заслон в учебни заведения и други държавни здания в град Бенгази и на други места в Източна Либия.

Снимка: Ройтерс

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР