Около 10 000 деца в Дания се очаква днес да

...
Около 10 000 деца в Дания се очаква днес да
Коментари Харесай

Дания отваря училищата, детските градини и яслите

Около 10 000 деца в Дания се чака през днешния ден да се върнат в яслите, детските градини и учебните заведения, заяви ДПА.

След като реализира прогрес в прекъсването на разпространяването на новия ковид, страната изпраща децата до пети клас назад в класната стая след едномесечно спиране на образователните занятия.

Решението има за цел да разтовари родителите, които по едно и също време работят вкъщи и се грижат за дребните си деца поради ограниченията за обществено разграничаване.

Училищата би трябвало да дават отговор на избрани условия, да вземем за пример да има задоволително разстояние сред учениците. Някои от тях ще се нуждаят от още няколко дни, преди да са подготвени да посрещнат учениците и по тази причина ще отворят порти най-късно в понеделник.

Много родители обаче се обезпокоени какви ще са последствията от това, че децата им ще тръгнат още веднъж на учебно заведение, в случай че вирусът към момента е в Дания и огромна част от света към момента не е подхванала аналогична мярка, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР