Около 1,5 млн. жилища в България не са обитавани. Това

...
Около 1,5 млн. жилища в България не са обитавани. Това
Коментари Харесай

Около 1,5 млн. жилища в България не са обитавани

Около 1,5 млн. жилища в България не са населявани. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Ангелина Бонева на конференцията " Енергийната успеваемост на сградния фонд: основа на устойчивия енергиен преход ", която се организира в София.

По думите й това са към половината от постройките в страната и се намират главно в по-малките обитаеми места. Бонева добави, че населяваните жилища са малко над половината.

По думите на зам.-министъра ипотечните заеми през 2023 година са към 20 милиарда лв., което е голям растеж.

Каква е междинната цена на жилищата в столицата сега

" Жилищният сграден фонд е освен основен енергиен консуматор, само че и главен инструмент за вложения и главен инструмент за запазване на благосъстоянието на популацията, както и основен детайл от качеството на живот ", разяснява зам.-министърът.

 Министерство на регионалното развитие Министерство на регионалното развитие
В България има доста отчасти актуализирани здания. Частичното саниране е разрешило икономисване на сила за доста жилища, добави Бонева. Според нея това отговоря на въпроса за какво някои от постройките не са постигнали доста икономисване на сила.

Другият проблем е, че недобре поддържаните здания също основават проблеми, изясни зам.-министърът на районното развиване и благоустройството.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР