Около 1,5 милиона палестинци се намират на територията на Рафах

...
Около 1,5 милиона палестинци се намират на територията на Рафах
Коментари Харесай

Нетаняху нареди на армията да евакуира Рафах

Около 1,5 милиона палестинци се намират на територията на Рафах в търсене на леговище след началото на войната в анклава. Тел Авив изрично отхвърля да се вслуша в апелите на интернационалните сътрудници за разрешаване на рецесията, макар множеството цивилни жертви. Нетаняху е решен да отмъсти за офанзивата на Хамас на 7 октомври, при която починаха хиляди израелски жители, а стотици бяха взети за заложници.  

Съединени американски щати предизвестиха Израел, че нахлуването в Рафа ще бъде " злополука “, до момента в който Европейски Съюз и Организация на обединените нации показаха угриженост. Хуманитарните групи споделят, че не е допустимо всички да бъдат евакуирани от града, предават от BBC.

" Това би имало пагубни последствия, влошавайки така и така тежката филантропична обстановка и непоносимите жертви измежду цивилните ", написа в обществената мрежа Х първият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел. 

По-рано през седмицата генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести за " филантропичния призрачен сън “ в града. 

Нетаняху изиска военните и чиновниците по сигурността да " предадат на кабинета смесен проект за евакуация на популацията и заличаване на батальоните на Хамас. Нетаняху преди дни отхвърли последните препоръчани от Хамас условия за преустановяване на огъня. Според властта е невероятно задачите на войната да бъдат реализирани, без изцяло да се отстрани Хамас. Според Нетаняху на територията на Рафах има четири батальона на групировката. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР