Около 1,4 милиона души от шестте държави от Западните Балкани

...
Около 1,4 милиона души от шестте държави от Западните Балкани
Коментари Харесай

Около 1,4 милиона души на Западните Балкани работят нелегално

Около 1,4 милиона души от шестте страни от Западните Балкани работят незаконно, а грубите оценки сочат, че общата загуба в приходите на шестте стопански системи е няколко милиарда евро. В Република Северна Македония делът на недекларираните в общата претовареност е 18,5% и е минимален в района, до момента в който най-голям е в Черна гора с дял от 33%.
Това са данните, показани в Сараево на интернационален семинар, проведен от Съвета за районно съдействие (СРС) с представители на политиката, обществени сътрудници и специалисти от Западните Балкани, оповестява МИА.
„ Според изследванията на работната мощ, сред 20 и 30 % от чиновниците се правят оценка като недекларирани, а съгласно изследванията на компании от Световната банка, съвсем половината или 49,2% от компаниите в района се конкурират с компании, работещи на черно “, споделя Мая Трендафилова, началник на отдела за програмиране на СРС.
Тя прибавя, че поради мащаба на казуса и обстоятелството, че той е еднакъв в целия район, „ най-хубавият отговор се крие в структуриран районен метод, който не се основава единствено на наказания, само че също по този начин предизвиква прехода към официална претовареност, наред с другото, и информиране за изгодите от него. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР