Около 1/3 от нужните ни количества газ би трябвало да

...
Около 1/3 от нужните ни количества газ би трябвало да
Коментари Харесай

Росен Христов: „Газпром“ вече говори с България

Около 1/3 от нужните ни количества газ би трябвало да дойдат от там
Енергийният длъжностен министър Росен Христов означи, че явно е настъпила смяна в отношението на „ Газпром “ към страната ни, защото от там към този момент има реакция на опитите на българското служебно държавно управление да получи доставките на синьо гориво, които остават по изтичащия контракт с съветския монополист в края на годината.



Това стана ясно от изявлението, което енергийният министър даде за bTV.
„ Според връзката с „ Газпром “ към една трета от нужните количества газ би трябвало да пристигна от там. Получихме отговор от „ Газпром износ “. Комуникацията върви постепенно. Те са подготвени да обсъдят нашите условия “, съобщи той.

По-рано през днешния ден Украйна би паника за следващ съветски удар по Южноукраинската атомна електроцентрала, намираща се в южната част на страната. Като по знамение не е бил ударен никой от реакторите.
Украинската нуклеарна компания „ Енергоатом “ упрекна Русия, че е обстрелвала региона АЕЦ Пивденноукраинск.

„ В 00:20 ч. локално време на 19 септември 2022 година съветската войска бомбардира промишлената зона на нуклеарната централа в Пивденноукраинск “, заяви компанията в „ Телеграм “. Компанията прецизира, че мощната детонация е избухнала на едвам 300 метра от реакторите.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР